2020 A turbulent year that ends turbulently

A reader asked what about Covid, Brexit and my business?

I will try to explain in a couple of posts.

Covid had been making my weekly shopping trips to the UK for my business difficult since March.

But the shit really hit the fan on Sunday December 20. On arriving in the UK for a planned 2-day trip, I learned that the borders would close at midnight and I then had no idea that Eurotunnel would shut down at 22:00.

I needed to cram 2 days of shopping into 1, that one being the Sunday, when everything opens late and closes early in the UK.

I replanned my trip while on the road, and it all worked out, I made it back before Eurotunnel closed with about 80% of my planned shopping, which is not bad considering.

I had already decided that this would be my last trip in December & January, as I need time to reorganise for Brexit. That will be the most important project in January, I kicked off the project team today.

This new version of Covid confirms that this is a good idea. I plan my shopping trips so that I have no contact with people on the other side, but the photo shows that you need to queue for a hour to get into Tesco for a sandwich and a drink. Kent was tier 4 at the time of this photo, so all pubs/restaurants are closed.

Een lezer vroeg hoe het nu zit met Covid, Brexit en mijn zaak.

Ik probeer dit te verduidelijken in een paar posts.

Covid bemoeilijkt al mijn wekelijkse shopping trips naar het VK sinds maart.

Maar het werd pas écht moeilijk op zondag 20 december. Ik was pas in het VK voor een tweedaagse wanneer ik vernam dat de grens om middernacht gesloten zou worden. Ik wist dan nog niet dat Eurotunnel om 22u zou sluiten.

Zo moest ik de geplande 2 dagen shoppen in 1 dag doen, en dan nog de zondag, wanneer alles later opent en vroeger sluit.

Ik herplande mijn trip op de baan en dat lukte, ik keerde terug voor Eurotunnel sloot met zowat 80% van mijn geplande aankopen, niet slecht gezien de omstandigheden.

Ik had voordien al beslist dat dit mijn laatste trip in december zou worden en dat ik in januari ook niet zou over gaan om zo tijd te vinden om te reorganiseren voor Brexit. Dat is het belangrijkste project voor januari, ik startte vandaag het project team daarvoor op.

De nieuwe versie van Covid bevestigde de noodzaak van dit plan. Tijdens mijn shopping trips heb ik geen contacten met mensen aan de overzijde, maar de foto toont dat je zowat 1u moet aanschuiven om Tesco binnen te raken voor een broodje en een drankje. Kent was ‘tier 4’ op het moment van de foto, dus alle restaurants, pubs en eettenten zijn gesloten.

8 gedachten over “2020 A turbulent year that ends turbulently

 1. Heb daarvan ook alles gevolgd en is niet gemakkelijk daar evenzo. Want heb daar ook YT vrienden wonen die het nu helemaal niet gemakkelijk hebben. Heb ook gehoord van het akkoord maar wat dit voor gevolgen zal hebben waren ze wat onduidelijk over. Hoop toch dat je nog wat inkopen kon doen en er ook nog voldoende aanwezig was. Gezien de foto was het erg druk. Wens je veel kracht en ook succes toe om hier doorheen te komen. En dat het nieuwe jaar voor ons allen wat positiever zal worden. LG, Tine

  Like

 2. Wat een toestand in de rij staan. Daar kan ik niet er tegen. Ik laat wel bezorgen aan deur. Moet niet aandenken. Daar word ik nerveus ervan. Ik hoop deze jaar meer kunnen doen. Hopelijk vaccinatie gaat helpen. Het is ook de vraag. Bij Ferry is toch anders uitgekomen met zijn p….. Toch anders….

  Op deze mooie dag willen we graag gelukkig nieuwjaar 2021 wensen.
  Groetjes, Jacqueline en Ferry.

  Like

  1. Je kan er niet meer binnen of buiten.
   Heel confronterend maar ook mss het veiligst ?
   De beelden van de truckers waren hallucinant.
   Zal Brexit voor de Engelsen de oplossing brengen of hun voldoening geven ?
   We zullen moeten afwachten en zien wat de toekomst brengt.

   Nog gelukkig NieuwJaar !!!

   Like

 3. Peter, ik wens je ook hier in het weblog alle goeds voor 2021, ook zakelijk gezien.
  Interessant om jouw ervaringen te lezen en ik hoop, dat je binnenkort weer zonder allerlei gedoe naar de overkant kunt om de noodzakelijke shopping te doen. Ook hoop ik, dat de papierkraam goed gaat verlopen want die zal wel behoorlijk toenemen als ik de berichten mag geloven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s