Bernini’s Nun – London

In the V&A musem in London, a damaged sculpture of Gian Lorenzo Bernini’s nun Ludovica Albertoni on her death bed. The erotic pose and expression of the nun symbolises closeness to God. Happy Birthday, Gian Lorenzo.

art, london, uk, bernini

In het V&A museum in Londen, een beschadigd beeld van de hand van Gian Lorenzo Bernini. De non Ludovia Albertoni op haar sterfbed. De erotische pose en gelaatsuitdrukking van de non staat symbool voor een gevoel van dicht zijn bij God. Gelukkige verjaardag, Gian Lorenzo.

Advertenties

14 gedachten over “Bernini’s Nun – London

  1. Hallo Peter, deze foto heb ik eerder gezien. In een een boek van vriendin Catherine heb ik erover gelezen. Het was een eerbetoon aan alle gezegenden en las ook deze woorden: deze afbeelding over de dood is de vitaliteit van een moment van de eeuwigheid, het pure plezier van smaak , zo puur dat iedereen het kan interpreteren zoals hij gelooft: lichamelijkheid, spiritualiteit, mentale constructie, zelfs fictie.

    Het is niet mijn smaak maar ik ben wel altijd geboeid naar het verhaal erachter als ik iets zie en ga dan altijd op onderzoek uit. Dat is ook zo als ik in de natuur ben. Ik wens je tevens fijn Nieuwjaar en dat we weer mogen genieten met alles wat ons omringt.

    Like

  2. Long time no see Peter ! ik wens je alvast een leuk 2019 toe, dat je zaak naar behoren draait,
    maar dat je ook nog wat tijd overhoud om te leven en te genieten van het leven… dat is mijn grote wens naar jou toe ! Nu ik met pensioen ben, een weekendje of een midweekje Oostende is niet veraf hé 😀 Tot binnenkort eens !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s