Still Remembering Bernini

3 years since I visited Rome and I’m still remembering Bernini on the day of his death. This ugly boat at the foot of the Spanish steps was made in collaboration with his father Pietro Bernini.

IMG_1496_ROME_BERNINI.jpg

3 jaar sinds ik Rome voor het eerst bezocht, en ik herdenk nog steeds de dood van Bernini. Deze lelijke boot vind je aan de voet van de Spaanse trappen. Dit werk kwam tot stand in samenwerking met zijn vader Pietro Bernini.

Advertenties

10 gedachten over “Still Remembering Bernini

 1. De Romeinen zullen het niet met je eens zijn.. die schreeuwden moord en brand toen er wat Feyenoordsupporters in de boot gegaan waren daar..! Dat wás ook wel heel erg asociaal, maar zĂłveel was er nu ook weer niet aan vernield.. ’t was meer rommel in het water.

  Like

 2. Goede morgen Pieterbie en voor morgen een fijn weekend gewenst.
  Fijn dat je toch nog even de tijd vond om een nieuw logje te plaatsen!
  Zelf vind ik deze boot helemaal niet lelijk, het is een sterk staaltje van beeldhouwkunst!

  Like

 3. Hallo Pieterbie, ik miste eigenlijk de echte naam van de oude boot zoals jij dit schreef. Deze fontein uit 1629 heet officieel Fontana della Barcaccia en ook hier zit wel een verhaal achter. Want ik weet niet of jij de boot toen van dichtbij had bekeken. Dan heb je misschien ook de bijen en de zonnen gezien. Dat zijn de beeldmerken die verwijzen naar de opdrachtgever voor de fontein namelijk paus Urbanus VIII Barberini. De paus liet de boot maken als aandenken aan de overstroming van de Tiber in 1598. Maar dat wist jij vast zelf ook wel maar dat miste ik eigenlijk bij je onderschrift. Wellicht interesseert dit een andere lezer/volger ook wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s